Nieuw sport- en speelpark voor Bellem.

16 december 2021 13:40

De voetbalsite in Bellem wordt een sport- en speelpark. Er komen nieuwe kleedkamers en een kunstgrasveld voor SK Bellem én nieuwe jeugdlokalen voor Chiro Kierewiet. Aalter investeert 4 miljoen euro in sport, jeugd en kwaliteitsvolle vrijetijdsbeleving.

Het lokaal bestuur maakt plannen voor een sport- en speelpark langs de Bellemdorpweg, waar na SK Bellem ook Chiro Kierewiet (twee bloeiende verenigingen die samen meer dan 500 leden tellen) straks een mooie plek krijgt.

Nieuwe jeugdlokalen

Aalter werkt aan een structurele oplossing voor de verouderde jeugdlokalen in de Goedingenstraat. Op de huidige site, die gelegen is in woongebied, zijn de mogelijkheden om een nieuw gebouw op te trekken en een kwaliteitsvolle speelomgeving voor de kinderen te voorzien, te beperkt. Die mogelijkheden zijn er wél langs de Bellemdorpweg.

Nieuwe kleedkamers

In een nieuw, multifunctioneel en duurzaam gebouw zullen naast de jeugdlokalen voor Chiro Kierewiet ook de kleedkamers voor SK Bellem geïntegreerd worden.

Nieuw kunstgrasveld

Het nieuwe gebouw komt op een deel van het B-terrein. Op het A-terrein wordt een kunstgrasveld aangelegd. Omdat op kunstgras non-stop en onbeperkt gespeeld kan worden, blijft er op die manier voldoende capaciteit over om voortdurend te trainen en wedstrijden af te werken. Het deel van het B-terrein dat niet bebouwd wordt, zal plaats bieden aan duiveltjesterreinen. Het avontuurlijke speelterrein dat zich nu achteraan het sportpark bevindt, wordt uitgebreid richting B-terrein.

Parkgevoel

Met de omvorming van de huidige sportsite in Bellem naar een multifunctioneel sport- en speelpark volgt Aalter de ingeslagen weg om alle voetbalaccommodaties om te bouwen naar sportparken met een duidelijk parkgevoel, waar sport, spel en ontmoeting in elkaar overvloeien en bewoners terechtkunnen om te ontspannen en te bewegen.

Betere verkeersveiligheid

De huidige kleedkamers aan de straatkant maken plaats voor extra parkeerplaatsen, zodat bezoekers zich niet langer op de openbare weg moeten parkeren. Naast kwaliteitsvolle vrijetijdsbeleving zet het lokaal bestuur zo ook in op meer verkeersveiligheid in de Bellemdorpweg. Binnenkort wordt er een architect aangesteld om de plannen uit te tekenen.

Gepubliceerd op donderdag 16 december 2021: https://www.aalter.be//nieuws/...